Service en onderhoud voor professionals


Onze ondersteuning stopt niet bij de oplevering van het project. De installatie gaat minstens 25 jaar mee en als installateur gaan we dan ook een langetermijnrelatie aan waarbij u steeds kan rekenen op onze uitstekende service. Wij hebben verschillende onderhoudsmogelijkheden wat een zekerheid geeft voor de goede werking van de installatie en voor het behalen van vooropgestelde rendementen. U beschikt ook steeds over uw eigen realtime monitoringsysteem waarbij u ook zelf uw installatie kan opvolgen en ons contacteren mochten er zich problemen stellen. In de praktijk wordt er meestal een keuze gemaakt uit een van de volgende formules.

 

Preventief onderhoud

Iedere werkdag wordt uw installatie gecontroleerd op productiviteit en goede werking. Dit gebeurt vanop afstand via een ethernetverbinding en controlesoftware. Controles op de productie van de installatie in relatie tot de verwachte productie van iedere omvormer en onderlinge vergelijking maken dat zeer snel een afwijking wordt vastgesteld. Dit zorgt voor een optimaal rendement van de installatie. Jaarlijks wordt sowieso een onderhoudsronde gedaan waarbij uw volledige installatie in detail wordt onderzocht. Hier hoort ook een thermografische controle bij van de zonnepanelen en de elektrische borden. Nadien ontvangt u ook een rapport van deze controle.

Bij vaststelling van een probleem, tijdens monitoring vanop afstand of tijdens de jaarlijkse controle ter plaatse, wordt u op de hoogte gebracht en stellen wij een oplossing voor. U hebt dan de keuze om dit door ons in orde te laten brengen of zelf actie te ondernemen. Het spreekt voor zich dat wij bij kleine problemen meteen actie ondernemen en dat deze onmiddellijk worden opgelost door ons.

Omnium onderhoud

Naast preventief onderhoud kunt u als professional ook kiezen voor omnium onderhoud. Dit houdt in dat u volledig ontzorgd wordt en dat Linea Trovata de volledige opvolging van uw installatie op zich neemt. Dit omvat zowel monitoring als ingrijpen bij een eventueel defect.